luni, 20 aprilie 2009

De ce ar trebui să ne pese ?

Asociat şi cu denumirea de sclavie modernă, traficul de persoane reprezintă o ameninţare pentru libertatea, integritatea fizică şi psihică şi pentru viaţa celor care sunt victimizaţi în această formă de criminalitate ce produce în lume milioane de drame omeneşti. Oricât de paradoxală pare pentru mileniul al treilea alăturarea celor doi termeni " trafic" şi " fiinţe umane " , ea este reală, astfel încât în întreaga lume sunt fiinţe umane reduse la condiţia de marfă, vândute şi revândute ca simple obiecte şi exploatate în forme care reamintesc de comerţul cu sclavi.




Numărul victimelor traficului de fiinţe umane a cunoscut o creştere alarmantă în întreaga lume, în ultimii zece ani, România regăsindu-se printre statele implicate "activ" în aceasta forma de sclavie modernă. În fiecare an, în Europa sunt traficate 500.000 de persoane, cele mai afectate sunt fetele şi tinerele cărora traficanţii le promit locuri de muncă bine plătite sau burse de studiu, iar apoi le forţează să se prostitueze.

Traficul de fiinţe umane este o violare flagrantă a drepturilor omului. De cele mai multe ori, implică violenţă fizică şi psihică, viol, răpire şi sclavie.
Aceste lucruri se întâmplă în jurul nostru, oriunde în Europa, oriunde în lume, poate chiar în oraşul în care locuieşti tu.
Adesea tinerii sunt cei mai expuşi pentru ca au nevoie de resurse financiare sau îşi doresc o situaţie financiară mai bună pentru ei şi familiile lor. Infractorii le distrug, însă, visele şi speranţele.


Supărat? Ar trebui să fii! Nu ai fi supărat dacă ţi s-ar întâmpla ţie sau unei persoane pe care o cunoşti?



9 comentarii:

  1. ideea era ca trebuie sa fim constiente si realiste de faptul ca peste tot ne pandeste acest pericol...si nu sunt vizate doar femeile ci si copii....e o realitate cruda insa lucrurile astea pot fi evitate, sau pot fi diminuate prin a nu mai acorda atata incredere unor persoane care le stim de putin timp...cateodata poate trece o viata de om pana sa cunoastem persoana de langa noi...deci nici nu se mai poate vorbi de cateva ore sau zile!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da sigur, cum naiba sa evitam traficul de carne vie cand fetele in ziua de azi nu se mai uita la fata omului ci la masina lui, il vede un pik mai bine imbracat si "shmecher", si e in limba dupa el si apoi plange in pumni undeva intr-o bodega la granita in timp ce e vanduta spre a presta prin italia sau spania....wa..fetelor...in marea majoritate voi sunteti de vina!Ah da....si barbatii sunt porci....

    RăspundețiȘtergere
  3. poi da noi suntem de vina,adica nu noi" ci cele care is naive si pun botul la toate vrajelile pe care astia "smecheri si bine imbracati" le spun...tocami de asta zic sa caste" bine ochii naivele si cele care inca mai cred in Fat-Frumos pe cal alb,si ca ajung pe Taramul Fermecat impreuna cu el :-j

    RăspundețiȘtergere
  4. Traim in Romania! Din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt 2 categorii care ajung asa :

    1.Curvele din nastere care se incumeta cu tzigani sau alte natii de proxeneti si se cred bazate

    2. Proastele care nu isi vad de treaba si se lasa prostite de orice cocalar

    RăspundețiȘtergere
  6. Trebui ca mai intai sa te gandesti bine inainte de a crede prea usor o oferta ce ti se pare foarte tentanta. De obicei banii multi nu se castiga chiar asa simplu cum vor sa o arate "EI".

    RăspundețiȘtergere
  7. intr-adevar este o mare problema traficul de carne vie dar toate problemele s-ar solutiona daca noi oameni nu ne-am increde in orice si ori si cine.totul ar fi mai bine daca nu te increzi in oricine si verifici de multe ori inainte sa semnezi un contract sau inainte sa dai bani pt a avea un loc de munca

    RăspundețiȘtergere
  8. "Nimeni nu poate sa faca sa va simtiti inferiori fara consensul vostru."(Eleanor Roosevelt)
    Eu sunt de parerea ca fiecare are posibilitatea de asi modifica cursul vieti,noi suntem stapani si nu acel cuvant numit "destin" singura chestie sigura este moartea restul este un lant de alegeri; din pacate multe persoane nu sunt destul de pregatite ca sa faca anumite alegeri ,cand li se prezinta false ocazii de imbogatire usoara nu se gandesc ca nimeni nu da nimic gratis nu analizeaza situatia;pe de o parte pot intelege ca sunt cazuri de disperare ,saracie ecc , o persoana incearca , nu se stie niciodata dar ,revenind la citatia de deasupra , tu ai permiti sa te trateze asa , ai oricand posibilitatea de a te duce la polizie ,de a denuta, nu zic ca e usor dar e posibil trebuie curaj.(Prostia ignoranta si neglijenta sunt factorii principali pt a ajunge in asemenea situatie)Remenber to always think twice!!
    gaby

    RăspundețiȘtergere
  9. Traficul e carne vie parca ar fi la 'moda'...de ce zic asta, deoarece sunt prea multe fete naive incat nu isi pot da seama ca asa zisi patronii de mari firme din nu stiu ce tara sa fie traficati si le promit job-uri banoase la care ele pun botul si devin o prada usoara.De ce se ajunge la aceste situati?? Eu cred ca din cauza parintiilor care isi lasa fetita de 14 ani sa fie independenta ca acum asa cool...sa fi major la 14 ani nu la 18 cum este legal.
    Am mai observat o chestie la unele fete care de buna voie sa duc in alte tari sa devina dame de lux..."dar de ce sa stau in romania sa mor de foame???nu mai bine ma duc sa lucrez o noapte si iau mai mult decat unul care lucreaza o luna??deci asta ar zice-o una care s-a dus acolo de buna voie si ne silita de nimeni fara sa gandeasca ca poate fi batuta pentru ca colega ei a produs in aceea seara mai mult decat ea. Aceste fete nu pun raul inaintea binelui parca mintea lor ar fi fost impanzita atunci cand li se ofera acest job.

    RăspundețiȘtergere