sâmbătă, 18 aprilie 2009

Un suflet inocent printre minţi diabolice...






Ţi se pare că familiei tale nu i se poate întâmpla aşa ceva? Ţi se pare că totul e doar o poveste lacrimogenă?



Trăim într-o lume în care totul e de vânzare! Traficul de fiinţe umane, şi în special al copiilor, a ajuns un fenomen îngrijorator fiindcă nu poate fi stopat, nu poate fi diminuat, reprezentând o sursă de câştig pentru reţele de trafic bine construite, în întreaga lume. Săracia, migraţia forţei de muncă, mişcările politice violente sau conflictele, care conduc la dizlocări masive de populaţie, sunt doar câteva din cauzele acestui fenomen. Mai simplu, copii sunt rapiţi sau vanduţi uneori chiar de parinţi şi „iau drumul" complicat al „tranzitului" către anumite destinaţii.



Majoritatea persoanelor racolate au vârste cuprinse între 14 şi 24 ani. O categorie extrem de vulnerabila sunt copiii neînsoţiţi, care pot să cadă victime rapirilor în scopul exploatării sexuale, cerşitului sau a folosirii lor la comiterea de infracţiuni. Se estimează că, anual, în lume, un milion de copii sunt forţaţi să participe la astfel de activităţi.



Ce drame trăiesc copiii şi tinerii care au trecut prin această experienţă traumatizantă?

C.C. a fost traficată în străinătate, pentru a fi exploatată sexual, la vârsta de 11 ani, fiind vândută unui proxenet turc, la care a stat 2 ani. În primele 6 luni, a fost batută rău şi bruscată pentru că nu voia să facă lucrurile la care o supuneau atât proxenetul, cât şi clienţii pe care îi aducea acesta. În schimbul a ceea ce făcea primea mâncare şi îmbrăcăminte, dar nu avea voie să părăsească locuinţa. După 2 ani, a fost arestată şi trimisă în România, unde a locuit la o mătuşa.
La 14 ani s-a înscris la şcoală, la cursuri fără frecvenţa şi s-a angajat într-un club de noapte ca dansatoare. Dormea acolo şi astfel a putut să strângă bani să termine şcoala. La 17 ani şi jumătate a plecat în străinătate şi a practicat sexul comercial. A revenit acasă şi continuă să se prostitueze. Stă cu chirie împreună cu alte doua fete şi „lucrează" pe cont propriu. Fumează de la 11 ani şi acum a ajuns la 3-4 pachete pe zi.


Traficul de fiinţe umane reprezintă una dintre cele mai grave forme de încălcare a drepturilor omului. Dincolo de asta, este vorba despre copiii noştri pe care trebuie să-i protejăm cu orice preţ

3 comentarii:

  1. In ziua de azi singurii care mai au un suflet curat sunt copiii....inocenti intr-o lume salbatica....ei sunt singurii care mai pot oferi un zambat cald,o privire si o mangaiere sincera....ar trebui sa invatam de la ei ca avem nevoie de sentimente nobile....

    RăspundețiȘtergere
  2. parintii ar trebui sa isi ia foarte in serios rolul lor pentru a se putea evita pe cat posibil astfel de situatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt mama si nu inteleg ce le trece prin cap celor care isi vand copii.oricat de mare nevoie ai de bani niciodata sa nu iti dai copilul pt ca este cel mai pur si sfant lucru de pe pamant.asta e parerea mea.atata timp cat stii ca nu ai posibilitatea de a-ti creste copilul nu il mai fa sunt atetea metode de contraceptie.dar in general oameni de la tara sau orfani ajung sa isi vanda copii pt ca nu au o educatie adecvata si nici acum nu stiu de metodele de contraceptie.

    RăspundețiȘtergere